Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΣΟΛΩΝ

Στην ανάρτηση "Ο παράλογος άνθρωπος", στο www.emoytoyidioy.blogspot.com, είχα επισημάνει ότι στην ατομική και στην ομαδική ψυχή υπάρχει ένα μυθικό κομμάτι που όταν καταρρέει δημιουργεί ψυχολογικό black out.

Η κατάρριψη του αήττητου στο μπάσκετ έφερε σύγχυση και ανασφάλεια στην ομάδα, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο διάστημα κακής απόδοσης και αποτελεσμάτων που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού. Την υστάτη ώρα, αυτή η ομάδα, που έχει ασφαλώς το μέταλλο του δις πρωταθλητή Ευρώπης, ανέκαμψε και τώρα φαίνεται πολύ καλά.

Ίδια ιστορία με το ποδόσφαιρο. Σπουδαία αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, με άμυνα ατσάλι και επίθεση φωτιά. Αποκορύφωμα το 2-0 επί της Μάντσεστερ στο Καραϊσκάκη. Η ψυχολογία παικτών και λαού στα ύψη, οι αντίπαλοι στα λαγούμια. Η απόλυτη ευτυχία. Αλλά... αλλά τίποτα δεν τελειώνει προ του τέλους. Έρχεται η απρόσμενη συντριβή από τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας και το παν ανατρέπεται. Ήττα και από τον ΠΑΟΚ, ήττα με αποκλεισμό από την Μάντσεστερ, ήττα και από τον Αστέρα, νίκες - χτικιό με Πανθρακικό και  κυρίως με Άρη, με μια εξαίρεση, τη νίκη επί του Εργοτέλη που έπαιξε άμυνα για κλάματα.

Η ομάδα δεν είναι καλά. Η άμυνα μπάζει απίστευτα, κυρίως από τον άξονα, όπου στην αρχή της περιόδου ήταν ακτύπητη. Παίχτες χωρίς συγκέντρωση, αφήνουν ακάλυπτους τον Μανιά, τον Σουνά και τον Πουθενά που κάνουν πάρτι. Πάρε από τον Μπεργκ, πάρα από τον Φαν Πέρσι, πάρε κι από τον Ντε Μπλάσις, τον Κλάους και τον Τζαβέλα.

Στο κέντρο, ο μόνος που φαίνεται να σώζει τα προσχήματα είναι ο Εντιγκά. Οι άλλοι κυκλοφορούν μονότονα, ακίνητα και ανόρεχτα τη μπάλα, μέχρι να κάνουν το λάθος και να βγάλει ο κάθε πονεμένος αντεπίθεση στην πλάτη της δικής μας άμυνας.

Στην επίθεση σπανίζουν οι συνεργασίες και οι καλές φάσεις. Ενώ η ομάδα έχει ανεβάσει τις γραμμές, κανείς δεν πατάει την περιοχή. Τα γεμίσματα λοιπόν πάνε στο γάμο του Καραγκιόζη.

Αν η ομάδα ποδοσφαίρου αναστηθεί, όπως εκείνη του μπάσκετ, έχει καλώς. Ένα στόχος μένει, αυτός του κυπέλλου. Αν το κύπελλο κατακτηθεί πειστικά, θα έχουν αποστομωθεί οι αντίπαλοι και θα έχουμε μπει στο καλοκαίρι πλέοντας στην ευτυχία και κάνοντας καινούργια όνειρα. Αν όχι... Σόλων. Όλα τα κατορθώματα της σεζόν θα έχουν χλομιάσει. Και το περσινό πηγαινέλα των παικτών θα επαναληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου